Z KÜTÜPHANE / ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANE

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı Projesi olarak kurulan Z(Zenginleştirilmiş) Kütüphane vardır.

Öğrenme toplumunun ihtiyaçlarını karşılayan okul kütüphanelerinin hizmetleri çeşitlilik gösterir. Bu hizmetler okul kütüphanesi içinde veya dışında da sunulabilir. Bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT), hizmetlerin okulun tüm bölgelerine ve evlere ulaştırarak kütüphane erişimini genişletme fırsatı sunar. Güçlü bir bilgi teknolojileri altyapısı ağı ile koleksiyon, toplumsal kaynaklar, düzenlenmiş dijital kaynaklar gibi sorgulamaya dayalı araştırma, bilgiyi yapılandırma, sunum ve paylaşıma imkan sağlanır.

Okul kütüphanesinin hizmetleri:

● eğitimcilerin mesleki gelişimlerini sağlamak (örneğin; okuma ve okuryazarlık, teknoloji, sorgulama ve araştırma süreçleri ) ;

● ses getiren edebiyat /akademik başarı, kişisel keyif ve zenginleşme için okuma programları;

● sorgulamaya dayalı öğrenme ve bilgi okuryazarlığını geliştiren; ve

● diğer kütüphanelerle iş birliği (halk, devlet, camia kaynakları). Okul kütüphaneleri eğitim camiasına önemli bir değer katar. Etkileşimli bir okul kütüphanesi programı ve nitelikli bir okul kütüphanecisi ile bu değer okul kütüphanesi koleksiyonunun sunduğu hizmetlerin ötesine geçer.

26-12-201726-12-201726-12-201726-12-201726-12-201726-12-2017

Yayın: 06.06.2018 - Güncelleme: 08.05.2020 00:59 - Görüntülenme: 593