T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / TUZLA - Muzafferda-Güzide Pulur İmam Hatip Ortaokulu

AL GÖTÜR OKU GETİR PROJESİ

Her kitap içerisinde yeni dünyalar taşır. Kitaplar yardımıyla kimi zaman uçan bir halıya biner, bilmediğimiz diyarlara seyahat ederiz; yeni arkadaşlıklar kurar, kimi zaman hüzünlerimizi kimi zaman neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşır, tanımadığımız evlere konuk oluruz. Tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır; destanlara, trajedilere tanıklık eder, geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz.

Kitap okuyan, okuduklarını değerlendirebilen, sorgulayabilen nesiller yetiştirebilmek amacı ile planladığımız; Okul Müdürümüz Gökhan ÖZOCAK'ın girişimleriyle, "Al Götür Oku Getir" projesini kurumumuza kazandırdık. Kitaplığımızda öğrencilerimiz için seri hikaye kitapları, romanlar, yüz temel eser, dergiler vb. bulunmaktadır.  Eski okul kütüphanesinde bulunan eserlerin hepsini koridora raflı dolaplara çıkardık  ve başında kimse bulunmamaktadır. Her öğrenci istediği her an kitaba ulaşabilmektedir ve kayıt yoktur.

Bu proje ile amacımız kitaba ulaşımı engellemek değil bizzat kitabı hayatın içerisinde kılmak, okumak istedikleri her an okuyabilmelerini sağlamaktır.

Ayrıca Z Kütüphane projesi kapsamında; Okul Müdürlüğü'nün talimatı belirlenen çizelge ile her hafta Türkçe derslerinin 1 saati Z Kütüphane' de işlenerek öğrencilere farklı ortam ve okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlanmaktadır.

07-06-201807-06-201807-06-201807-06-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.06.2018 - Güncelleme: 08.05.2020 00:58 - Görüntülenme: 526
  Beğen | 6  kişi beğendi