CAMİLERİN GÜZİDE MİSAFİRLERİ PROJEESİ

3.       Projenin Uygulandığı Yerler

İstanbul Tuzla'daki  Camiler

4.       Amaçları

a)       Erkek ve Kız öğrencilerimizin namazlarını camilerde kılarak cemaatle kaynaşmalarını sağlamak

b)      Çocukların erken yaşlarda toplumun birer parçası  olduklarını hissettirmek

c)       Camide sadece yaşlıların namaz kıldıkları algısını ortadan kaldırmak

d)      Cemaatin ve imamların moral ve motivasyonlarını artırmak

5.       Özeti

Her ay hazırlanan namaz kartları öğrencilere dağıtılmaktadır. Proje hakkında öğrencilerin oturdukları bölgedeki camilerin imamları bilgilendirilip Whatsapp grubu kurulmuştur. Öğrencilerin camide cemaatle kıldıkları namazlardan sonra imamlar kartları imzalamaktadırlar. Namazlardan sonra imamlar öğrencilerine dinimizin güzellikleri üzerine kısa bir sohbet etmektedirler. Camilerde cemaatle en fazla namaz kılan öğrenciler ödüllendirilmektedir.

6.       Gerekçe

Öğrencilerin camileri ve cemaatleri tanımasını sağlamak. Toplumsal kaynaşmaya vesile olmak.

7.       Faaliyetlerin Açıklaması

İlçe Müftülüğü ile ortak yapılan bir projedir. Camilerde cemaatle namaz kılan insanların sayısını artırmaya çalıştığımız bir projedir. Toplumsal bütünleşmeyi sağlamak.

8.        Yöntem

Deneysel Yöntem (Toplumsal bir olay üzerinde yapılan etkinlikler ile toplumsal yarar elde etmeyi denemek). Yaparak yaşayarak öğrenme.

9.       Proje Süresi

Proje süresi 1 yıl olup olumlu etkinin artması durumunda devam edecektir.

10.   Hedef Gruplar / Yararlanılıcılar Üzerinde Gözlemlenen Etkiler

Cami imamları ve cemaati üzerinde moral ve motivasyonun arttığı gözlemlendi. Öğrencilere cami derneklerinin ikramları görüldü. Öğrenciler üzerinde bilhassa sabah ve yatsı namazlarından sonra manevi mutluluk ve özgüven artışı görüldü.

11.   Proje Ürünleri / Somut Çıktılar

Cami cemaatlerinde öğrenci ve veli artışı görüldü. Kız öğrencilerin ve bayanlarında camilere gittikleri görüldü.

12.   Sürdürülebilirlik

Projenin amacına ulaştı. İmam Hatip okullarında uygulanabilir olduğu görülerek tavsiye edildi.

13.   Görünürlük Faaliyetleri

Sosyal medyada öğrencilerimiz ve cami cemaati ile ilgili haberler yapıldı. Cazip hale getirebilmek için ödüllendirmeler sosyal medyada paylaşıldı.

14.   Proje Toplam Maliyeti (Proje Bütçesi)

Öğrencilere camilerde ikram edilen yiyecek ve içecek maliyeti, namaz kartları basım maliyeti ve ayda bir kız bir erkek öğrenciye verilmek üzere 2 çeyrek altın.

15.   Finansman Kaynaklar

Okul Aile Birlikleri ve Cami Koruma Dernekleri tarafından karşılanmaktadır.

06-06-201806-06-201806-06-201806-06-201806-06-201806-06-2018

Yayın: 06.06.2018 - Güncelleme: 08.05.2020 00:59 - Görüntülenme: 525