May

Yeni neslin duygu ve düşünce dünyasını anlamak konulu  seminer öğretmenlerimizle ve velilerimizle yapıldı.

Ekm

Okulumuz "Okul Aile Birliği Sene Başı Olağan Genel Kurul Toplantı" sı 31.10.2023 Salı günü saat 11.00' da konferans salonumuzda yapılacaktır.

May

LGS'girecek öğrencilerimize yönelik okul tanıtım gezileri, öğrenci stresini azaltan sosyal etkinlikler yapılmıştır.Anadolu İmam Hatip Liseleri, Fen Liseleri öğrencilere tanıtılmıştır.

May

Okulumuzda öğrencilerimizin duygu ve düşünce dünyasını zenginleştiren şiir,hitabet, sunuculuk ; bireysel sunum becerilerini geliştiren şiir dinletileri, okumalar, şiir atolyeleri, yazma atolyeleri ve edebi faaliyetler aktif olarak yapılmakta okulumuzun sosyal hesaplarından paylaşılmaktadır.

May

21. yy öğretmenli becerileri ve eğitimde yeni yaklaşımları dikkate alan makale taraması yapılıp uygulanabilirliği olan ,okul şartlarına ve kullanulılışlığına uygun olan yaklaşımlar belirlenip öğretmenlerimiz tarafından etkileşimi sağlanmıştır.

May

Öğrencierlimize üst eğitim kurumlarını tanıtmak ve hedeflerine ulaşmaları için motivasyon oluşması adına Lise gezilerimiz devam ediyor. Yakın çevremizdeki okullar ile başladık.

May

Okulumuzda Regaib Kandili, 3 ayların başlangıcı, Miraç Kandili, Berat Kandili, Ramazan ve Kadir gecesi gbi dini öneme sahip gün ve gecelerimizi değişik aktivite ve programlar ile kutladı.

May

Okumuzda Ramazan ayında Kur'an-ı  Kerim okuma etkinliklerimiz yapılmaktadır. Öğle aralarında ve diğer zamanlarda U veya C düzeni oluşturarak Kur'an-ı Kerim okuma etkinliklerimiz devam ediyor.

May

Okulumuzda bulunan Z kütüphane ve açık kütüphanelerimiz öğrencilerimiz tarafından kullanılmaya devam ediyor. Sınıflarımız en az bir Türkçe dersini kütüphanemizde işliyor ve okuma etkinlikleri yapılıyor. Ayrıca ders dışında kitap okumak, araştırma yapmak ve 8. sınıf öğrencilerimiz soru çzömek için kütüphanemizi kullanıyor. Kütüphanemizde nöbetçi öğrencilerimizle QR kodu ile ödünç kitap verme uygulamamızda devam ediyor. Hafta içi saat 17.00 ye kadar kütüphanemiz açık tutulmaktadır. Ayrıca kapalı olduğğu zamanlarda bile dışarıda açık kütüphanemiz hizmet vermektedir.

May

Milli kimlik ve ahlak aktarımı, kültürel benlik aktarımı, geçmişimize bakarak geleceğe dair hedefler çizebilmek adına tarihi, kültürel ve doğa gezileri yapmaktayız. Bu bağlamda Eskişehir Göynük gezisi, Eyüp Sultan Camii,  Sultan Ahmet Camii, tarihi yarımada, kültür ve tarih müzeleri, Miniatürk, Ayasofya Camii gibi tarihi alanlara geziler düzenledik.

May

Okulumuzda Z kütüphanemize düzenli olarak Tübitak dergisi, Bilimiz Çocuk dergisi, Bilim Çocuk dergisi gibi popüler bilim yayınları gelmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimizden meraklı olanlar özellikle bu yayınları takip etmektedir. Ayrıca bu yayınlar EBA üzerinde de yer aldığı için online bilgisayar, tablet ve telefonlar ile takip edilebilmektedir. Derslerimizde bu yayınları takip etmeleri için yönlendirme ve bilgilendirme  yapılmaktadır.

May

Eğitim ortamlarının daha kaliteli ve bilinçli kullanımı adına, okulumuz mesleki uygulamalarımızdan biri olan Haftanın Hadisi ve Ayeti uygulamamız devam ediyor. Her hafta farklı bir hadis ve ayeti insanlarla buluşturuyoruz. Öğrencilerimizin ve personelimizin yoğun olduğu yerlerde okulumuz DKAB zümresi takibinde uygulanıyor.

Kas

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Bilişim Teknolojileri ve MEB Özel Eğitim ve Rehberlik  Hizmetleri genel hedefi olarak belirlenen  "BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ  KULLANIMI" ile ilgili olarak okulumuzda 5. sınıf, 6. sınıf ve 7. sınıf velilerine rehber öğretmen Dilek Yıldırım ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Zekeriya Durkut tarafından farklı zamanlarda seminerler verilmiştir.

"Sosyal Medya Bağımlılığı, Oyun Bağımlılığı, Kimler Risk Altında , Siber Zorbalık Bağımlılıktan Korunmak İçin Öneriler ve Dijital çözümler" konu başlıklarıni içeren bilgilendirme semineri ile velilere teknolojiyi daha bilinçli kullanabilme becerileri kazandırılmaya ve farkındalığı artırmaya yönelik çalışmlar yapıldı. Velilere, çocuklarını teknolojinin olumsuz yönlerinden koruyabilmeleri ve teknoloji bağımlılığının önüne geçebilmeleri için neler yapabilecekleriyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Bilinçli toplum ve güvenli gelecek için çalışmlarımız devam edecektir.

MODERN,GELENEKSEL,KÜLTÜREL VE SPOR FAALİYETLERİYLE DOLU BİR OKUL

Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini geliştirmek için okulumuzda çeşitli bölümler oluşturulmuştur.

Müzik Sınıfında Org ve piyano eğitimi

Resim ATölyesinde resim ve güzel sanat çalışmları

Spor Salonunda sportif faaliyetler v ebolca turnuva yapılmaktadır.

Görsel sanatlar atölyesinden çıkan ürünler Tuzla sahil bölgesinde sergi kurup sahilde sergiledik.

OKUL HOBİ VE BOTANİK BAHÇEMİZ

Okulumuzda öğrencimiz çok olduğu için yeterli alanımız yok olsada öğrencilerimiz için bahçemiz öğretmen ve veli desteğiyle düzenlenen ufak fidanlık hobi bahçelerine sahiptir. Bakımı düzenli olarak yapılmaktadır. Oğrenciler belli derslerde düzenli olarak kullanmktadır. Ayrcıca fen laboratuarımızın içinde de bitki ve hayvan yetiştirmekteyiz. Laboratuarda 1 kuş, 4 kaplumbağave 1 kaz yavrusu bulunmaktadır.